Podmínky členství

Vzhledem k tomu, že Asociace MBA sleduje jako svůj hlavní cíl udržení a zlepšování standardů studia MBA na českém trhu, mohou se jejími členy stát jen instituce a organizace, které splňují všechny podstatné náležitosti a kritéria, prokazující jejich vysokou kvalitu. Díky tomu si uchazeči o studium mohou být jisti, že výběr studia právě na těchto institucích je tou správnou volbou.

Kritéria pro členství v Asociaci jsou následující:

1. Definované poslání a cíle školy či instituce.
  2. Definovaný obsah jednotlivých studijních programů na úrovni mezinárodních standardů včetně možnosti doložit sylaby a další podklady potřebné ke studiu.
  3. Studium v délce minimálně 14 měsíců.
  4. Jasně stanovený studijní řád (průběh studia), zkušební řád a podmínky ukončení studia.
  5. Závěrečné zkoušky musejí probíhat před vícečlennou komisí.
  6. Lektorský tým složený z profesionálů a předních odborníků jednotlivých oborů.
  7. Vedení interní agendy o jednotlivých studentech a průběhu jejich studia.
  8. Dostupné osobní reference bývalých studentů.
  9. Adekvátní výukové prostory a další potřebné studijní vybavení.
  10. Akreditace nezávislým orgánem.
  11. Podmínka přijímání pouze uchazečů s vysokoškolským vzděláním nebo prokazatelnou několikaletou praxí v oboru.
  12. Uhrazení členského příspěvku.

Členové, kteří splní podmínky členství, mohou následně žádat o certifikaci školy a jednotlivých studijních programů.