Zahraniční asociace

a) AACSB - The Association to Advance Collegiate Schools  of Business

AACSB je mezinárodní prestižní asociace poskytující celosvětově uznávané akreditace pro podnikatelské a účetní programy na bakalářské, magisterské a doktorské úrovni. AACSB má ve světě nejdelší postavení a poskytované akreditace jsou nejvíce uznávanými akreditacemi, které mohou jednotlivé programy získat. AACSB mimo jiné apeluje také na pedagogy postgraduálního vzdělávání v oblasti neustálého zlepšování a dodržování vynikající úrovně vyučovaných programů.

Akreditační proces zahrnuje přísné hodnocení společnosti jako celku, ale také hodnocení jednotlivých vzájemně se ovlivňujících dílčích prvků organizace a jednotlivých programů. Každý člen organizace AACSB musí splňovat všechny přísné akreditační standardy a každých pět let musí procházet procesem neustálého zlepšování.

b) ACBSP - Accreditation Council for Business Schools and Programs

ACBSP je jednou ze dvou nejprestižnějších specializovaných amerických organizací, která dohlíží na kvalitu studijních programů a vzdělávacích institucí po celém světě. ACBSP akredituje studijní programy, které se zaměřují na management, účetnictví, ekonomiku a další obory související s podnikovým vzděláváním. Akreditace zajišťuje kvalitu nejen programům, ale také celé vzdělávací instituci a vyučujícím lektorům.

c) AMBA - Association of MBAs

AMBA je jediná profesní organizace sdružující MBA studenty, absolventy, akreditované obchodní školy a zaměstnavatele hledající zaměstnance především s tituly MBA. Asociace dodržuje vysoce postavené standardy a kritéria akreditace, jako na příklad 3 letou praxi uchazeče o postgraduální studium, díky čemuž pomohla k růstu manažerského vzdělávání v Evropě. AMBA akredituje programy MBA, DBA a MBM.

AMBA akreditace představuje nejvyšší standard úspěchu v postgraduálním podnikovém vzdělávání a mohou ji získat pouze ty nejlepší obchodní programy.  Akreditace je mezi vysokoškolskými studenty, absolventy a zaměstnavateli nejvýše uznávanou známkou kvality.

d) FIBAA - The Foundation for International Business Administration Accreditation

FIBAA je evropská mezinárodně orientovaná organizace pro zajišťování a rozvoj kvality v oblasti vysokoškolského a postgraduálního vzdělávání. Disciplinární zaměření jejích aktivit je v oboru managementu, práva, společenských věd a ekonomie. Díky velké síti expertů a mnohaletým zkušenostem v oblasti zajišťování kvality se stala jednou z nejuznávanějších akreditačních asociací.