Napsáno o MBA - Asociace MBA - Best MBA Schools

Napsáno o MBA

MBA na ESBM: studium pro úspěšné profesionály

“Studium MBA patří k oborům, jež lidé volí dobrovolně a s chutí, protože chtějí navázat na vlastní, praxí získané zkušenosti, rozvinout je a obohatit o znalosti a zkušenosti jiných. Zkrátka cítí, že k tomu, aby se dostali ve svých manažerských a podnikatelských dovednostech výš a dál, je další studium nutné.”

(zdroj: http://archiv.ihned.cz/c1-65650450-mba-na-esbm-studium-pro-uspesne-profesionaly)

Soft Skills: Tajemství (manažerského) úspěchu

“Uvažujete o změně zaměstnání? Povýšili vás a chcete na nové pracovní pozici uspět co nejlépe? Odpovědí může být schopnost ovládat tzv. soft skills, tedy měkké dovednosti. Návod, jak je rozvinout, zdokonalit a především uplatnit v praxi, přináší následující článek.”

(Zdroj: http://www.jobs.cz/poradna/soft-skills-tajemstvi-manazerskeho-uspechu/)

MBA: Co lidem přináší a mohli byste si ho dovolit i vy?

Zdroj: http://www.penize.cz/zamestnani/309098-mba-co-lidem-prinasi-a-mohli-byste-si-ho-dovolit-i-vy

“Studium MBA se stává stále oblíbenějším způsobem, jak nakopnout svůj business či získat zajímavější a lépe placené pracovní místo. Mezi nejvyhledávanější obory patří například Management a leadership nebo Finance a účetnictví. Kdo se na MBA může přihlásit, co to obnáší a jak se vám taková investice vrátí? Podívejte se.”

(zdroj: http://www.penize.cz/zamestnani/309098-mba-co-lidem-prinasi-a-mohli-byste-si-ho-dovolit-i-vy)

Poptávka po MBA v Česku poroste zejména mezi ženami. Tisková zpráva z globální konference AMBA 2015.

„Růst popularity studia MBA programů v Praze očekáváme ze tří důvodů: Poptávka po ze strany zahraničních studentů, poptávka od žen nově jmenovaných do statutárních orgánů a dozorčích rad a rostoucí význam České Republiky coby výrobního i spotřebního trhu,“ vysvětluje A.M. Wilson. „Ostatně například ředitelka RWE Zákaznické Služby Jitka Adámková, CFO Allianz Sonia Slavtcheva nebo ředitelka VFN v Praze Dana Jurásková patří mezi špičkové české manažerky – absolventky MBA programů.“

(zdroj: http://www.prekon.cz/1431959887/globalni-konference-amba-2015.html)

Titul MBA znamená lepší místo a více peněz.

„Kurz MBA vám pomůže k lepší pracovní pozici, ale i k vyššímu platu. Je však nutné pečlivě vybírat. Na trhu jsou i školy nabízející nekvalitní výuku a titul, který nemá velkou váhu.“

(zdroj: http://finance.idnes.cz/titul-mba-znamena-lepsi-misto-a-vice-penez)

Titul MBA se rozšířil do oblasti zdravotnictví.

„Ačkoliv Česká republika patří v porovnání s ostatními zeměmi EU ke státům s nižším podílem vysokoškoláků mezi lidmi ve věku 30 až 34 let, lze považovat české absolventy za konkurenceschopné a jejich nezaměstnanost je v porovnání zemí EU třetí nejnižší. Mezi hlavní příčiny, proč se vysokoškolákům daří práci nejen najít, ale také si ji udržet, patří snaha o aplikaci získaných vědomostí v praxi“

(zdroj: http://www.novinky.cz/kariera/344027-titul-mba-se-rozsiril-do-oblasti-zdravotnictvi.html)

O MBA programech.

„Jak probíhá MBA studium, kolik stojí a na co se jednotlivé programy zaměřují? Kdy podat přihlášku, na co se programy MBA zaměřují a spousta dalších důležitých informací o MBA.”

(zdroj: http://www.jobs.cz/poradna/rady/mba-studium/o-mba-programech/)

Pohled zaměstnavatelů.

„Titul MBA z kvalitní školy může být výtahem na lepší pozici. Sám o sobě však nezajistí, že vám zaměstnavatelé padnou k nohám. Co je může například zajímat?“

(zdroj: http://www.jobs.cz/poradna/rady/mba-studium/pohled-zamestnavatelu/)

Jak si vybrat MBA program?

„Škol nabízejících MBA studium je spousta, ne všechny nabízejí stejně kvalitní výuku. Podle čeho se při výběru školy orientovat?“

(zdroj: http://www.jobs.cz/poradna/rady/mba-studium/jak-si-vybrat-mba-program/)

Při kvalitním studiu MBA vzniká bohatství.

„Jednou z možností, jak se dostat k důležitým znalostem o řízení firmy, je platit si drahé poradce. Stejného cíle lze ale dosáhnout i pomocí studia MBA, tvrdí Ivana Goossen, evropská ředitelka programu Executive MBA Worldwide na University of Pittsburgh.“

(zdroj: http://euro.e15.cz/profit/pri-kvalitnim-studiu-mba-vznika-bohatstvi-1032328)

Vše co jste nevěděli nebo chcete vědět o světě MBA.

„Nejeden absolvent VŠE vystudoval tu či onu americkou vysokou školu, aby získal vysoce prestižní akademický titul Master of Business Administration. Povědomí o tomto programu v našich krajích pomalu ale jistě vzrůstá, informací o tom, co studium MBA obnáší, jaké jsou nároky a požadavky a jaké ovoce toto vzdělání přináší jeho absolventům je však stále jako šafránu.“

(zdroj: http://www.ilist.cz/clanky/mba)

Copyright © 2018. Všechna práva vyhrazena.

Webové stránky vytvořil Tomáš Hlad.